Månaderna, veckorna och dagarna flyger iväg!

Men så går ju tiden som bekant fort när man har roligt!

Det har nu gått ett år sedan jag, Sarah, sa upp mig från en fast anställning sedan drygt sex år, och lämnade ”tryggheten”. Vi brukar själva prata om det som att ta ett steg i tro, att kliva ur båten, ut på okänt vatten, utan att veta om det skulle bära.

Önskan om att kunna få resa och sjunga på heltid har funnits där länge, men tiden har inte känts rätt. Nu fanns förutsättningarna. Barnen hade vuxit upp till trygga tonåringar, den äldste hade t om lämnat boet. Vi fick fler och fler förfrågningar. Vi fick så pass mycket att vi fick tacka nej. Den här kallelsen var något vi upplevde inte längre gick att kombinera med mitt heltidsjobb.

På våra olika möten och samlingar brukar jag ofta komma tillbaka till den här perioden i mitt liv. Om beslutet att lämna ”allt” och ångesten som kom smygande- Vad har jag gjort?!

Får man vara så här oansvarlig?!
Och om den där lördagen, då allt blev ro igen.
-Skulle Gud lära mig gå, bara för att se mig falla?
Ett år senare är jag helt mållös över allt vi fått vara med om. Och så tacksam!

Tänk att för första gången på mycket länge kunna känna att jag lever här och nu!
Inte, bara imorgon har varit, bara den helgen är gjord, bara den här månaden är över…
Tänk att få vara på rätt plats!

Mycket snart lämnar också David sin fasta heltidstjänst! Jag säger till honom att han ligger ett år efter mig…Ja, han oroar sig 🙂

Vi sjunger en mycket gammal sång av Emil Gustavsson, den är från slutet av 1800-talet:

”Hur underlig är du i allt vad du gör
vem kan dina vägar förstå
men ett är dock säkert, den väg du mig för
för mig är den bästa ändå”

Emil skrev den sången under sjukdomstid och många gånger måste han frågat både sig själv, och framför allt Gud: Varför?

Men han grävde inte ner sig i sådana funderingar, utan insåg att den väg som Gud ställt honom på ändå var för honom den rätta.

Lite så känns det, livet intill nu har bjudit på en del ”varför?” för min del, men nu insåg jag att vägen hit har gett en hel del erfarenhet som jag kan använda mig av och får uppmuntra andra med.

En annan sång som jag gjort en översättning på – Gud är god- handlar lite om det. Det kan finnas saker i livet vi önskar vi aldrig behövt gå igenom, eller som vi helst hade velat gjort annorlunda. Men trots det så är ändå Gud alltid god!

Tack för att Du tog dig tiden att läsa!

Önskar Dig en fantastisk dag!

Kram Sarah